Benodigdheden:

  • 4 eieren
  • ¼ kg boter
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels water
  • Zout
  • Cayennepeper

Bereiding:

Klaar de boter; heel gemakkelijk in de microgolf oven bij matige wattage (500watt). 
Schep de room eraf, het gele vet is de geklaarde boter.
Onderaan bevinden zich "le Petit lait" en moeten worden verwijderd.
Scheid de eieren wit van geel
Doe de eierdooiers in een sauteuse met een bolle bodem
Voeg het water en een vierde van het citroensap toe.
Klop op een matig vuurtje op tot een homogene massa.
Neem de pan van het vuur, zet op de werktafel , maar blijf toch doorkloppen,
(eieren zouden nog steeds kunnen bakken en klonteren)
Monteer met de warme (35-40°C) geklaarde boter.
Smaak af met citroensap, zout en cayennepeper