Covid-19

Beste klanten, lieve mensen

Naar aanleiding van covid-19 zullen we, van maandag tot en met zaterdag, gezonde voeding aanbieden. 
Bestellen doe je via tel : 058 51 18 55 of mailadres:  info@dekelle.be
dit graag de dag vóór de afhaaldag 17.00u.

Afhalen of levering aan huis doe je via afspraak met ons, om de bedeling goed en ordenterlijk te laten verlopen,
en de corona-maatregelen te respecteren
en.

Ons take-away menu


Gastronomie in het "kleine zeetje"

Chef Thierry Cornelis, geboren en getogen Koksijdenaar, kind van de zee en leraar aan de hotelschool "Ter Duinen"  en Tjörven Ghysdael, de vrouw des huizes, zijn uw gastheer en gastvrouw in De Kelle.  Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben.

Kom meer te weten over restaurant De Kelle

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Onlangs werd de chef genomineerd als Culinair Ambassadeur van : De 33 Masters van Belgie en de Koninklijke Orde van de Paardevissers. Ondertussen is hij tevens North Sea Chef geworden. Hij vind dit een enorme waardering zowel van zijn collega's en oud-leerlingen. Dankjewel. Ook is hij voorzitter van Horeca Koksijde-Oostduinkerke.

 

https://33masterchefs.be/  https://www.northseachefs.be   http://www.ordevandepaardevisser.eu   

 

Onze Chef deelt een paar gerechtjes
 

Hollandaise saus

De saus wordt vooral (warm) geserveerd bij visgerechten en soms ook bij asperges. De saus wordt ook wel botersaus genoemd. De basisingrediënten zijn boter, azijn en eidooiers. Door deze samenstelling lijkt 'sauce hollandaise' een beetje op warme mayonaise, op basis van boter, in plaats van olie.

Bearnaise saus

Bearnaisesaus (Fr.: sauce béarnaise) is een saus gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van een gastrique, bestaande uit wijn, azijn, dragon, mignonettes, kervel, bouquet garni en sjalotten.

Choronsaus à la Kelle

Chronosaus is afgeleid van de Bearnaisesaus.  Choronsaus is een béarnaise met toevoeging van tomatenpuree en/of ketchup. Een andere afgeleide van Bearnaisesaus is Foyotsaus is dan weer met toevoeging van vleesglace.