Gastronomie in het "kleine zeetje", mijn passie u te mogen verwennen.

Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers
dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben
Chef Thierry Cornelis, leraar aan de hotelschool ter Duinen en Tjorven Ghysdael,
beiden kinderen van de zee, zijn uw gastheer en gastvrouw.
Restaurant De Kelle staat voor heerlijke visgerechten met kwalitatieve én verse producten. 
Dit alles kadert in een magnifiek decor waar u gezellig kunt tafelen.
In de Gault&Millaugids is onze terras geselecteerd als een van 500 mooiste in de Benelux.
Achter de keuken bevindt zich ons prachtige tuinterras, een oase van rust en groen.

Ontdek ons restaurant!

 

VACATURES

We zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel, zowel voor zaal als voor keuken.
Jobstudenten mogen zich uiteraard ook melden, om ons team te versterken.

VALENTIJN

Een verrassende, liefdevolle en erotische wandeling
vanop de golven van onze Noordzee,
over de uitgestrekte Polders, Vlaamse weiden en Ardense bossen
om te eindigen tussen excotische vruchten
en heerlijke Belgische chocolade
Overgoten met heerlijk bruisend nat uit Epernay en Bourgogne,
gezegend door Bacchus uit Haut-Médoc.
Een naspel uit Brasilië met knapperige toetjes

Deze heerlijke menu wordt geserveerd op vrijdagavond 09/02, zaterdagavond 10/02, zondagmiddag 11/02, uitzonderlijk dinsdagavond 13/02 en woensdagmiddag en -avond 14/02. Gelieve tijdig te reserveren,want plaatsen zijn beperkt.

Ontdek onze menu's

Gastronomie in het "kleine zeetje"

Chef Thierry Cornelis, geboren en getogen Koksijdenaar, kind van de zee en leraar aan de hotelschool "Ter Duinen"  en Tjörven Ghysdael, de vrouw des huizes, zijn uw gastheer en gastvrouw in De Kelle.  Het ‘kleine zeetje' is een thuishaven geworden voor iedereen die houdt van al het lekkers dat de Noordzee en de Polders te bieden hebben.

Kom meer te weten over restaurant De Kelle

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Onze Chef deelt een paar gerechtjes
 

Hollandaise saus

De saus wordt vooral (warm) geserveerd bij visgerechten en soms ook bij asperges. De saus wordt ook wel botersaus genoemd. De basisingrediënten zijn boter, azijn en eidooiers. Door deze samenstelling lijkt 'sauce hollandaise' een beetje op warme mayonaise, op basis van boter, in plaats van olie.

Bearnaise saus

Bearnaisesaus (Fr.: sauce béarnaise) is een saus gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met toevoeging van een gastrique, bestaande uit wijn, azijn, dragon, mignonettes, kervel, bouquet garni en sjalotten.

Chronosaus à la Kelle

Chronosaus is afgeleid van de Bearnaisesaus.  Choronsaus is een béarnaise met toevoeging van tomatenpuree en/of ketchup. Een andere afgeleide van Bearnaisesaus is Foyotsaus is dan weer met toevoeging van vleesglace.